fbpx

PENGARAH PENAMA

Tidak mempunyai pengarah yang menetap di Malaysia?

Jika anda merupakan warga asing dan tidak menetap di Malaysia, anda tidak boleh menubuhkan dan menjalankan perniagaan di Malaysia. Sementara anda mencari rakan kongsi tempatan yang sesuai, kami boleh bantu anda dengan melantik pengarah penama tempatan yang berkelayakan untuk syarikat anda di Malaysia. 

Kami menyediakan perkhidmatan ini sebagai kemudahan sementara kepada anda kerana kami faham kesukaran anda untuk mendapatkan rakan kongsi tempatan yang boleh dipercayai sebelum memasuki pasaran Malaysia. 

Kami akan serahkan jawatan pengarah kepada rakan kongsi tempatan anda setelah anda memperolehinya. 

Pengarah Penama

Harga telus, perkhidmatan komited.

Registration of LLP

Disebabkan oleh liabiliti dan sifat bukan eksekutif perkhidmatan pengarah penama kami, perkhidmatan adalah tertakluk kepada terma dan syarat tidak lengkap berikut:

 • Lulus semakan pematuhan KYC kami 
 • Menggunakan perkhidmatan setiausaha syarikat kami 
 • Perlantikan sekurang-kurangnya seorang pengarah lain (100% asing boleh diterima) yang akan bertindak sebagai pengarah eksekutif 
 • Menggunakan perkhidmatan cukai dan perakaunan rakan kongsi kami 
 • Menyerahkan salinan penyata bank bulanan kepada pengarah penama kami untuk semakan
 • Menyediakan deposit keselamatan yang boleh dikembalikan bermula dari RM 5,000. Deposit mungkin meningkat jika perolehan syarikat lebih tinggi daripada RM500,000 setahun, mempunyai modal saham yang tinggi, hutang luar negeri yang tinggi, menjalankan perniagaan yang dikawal selia, atau mengupah ramai kakitangan tempatan dan asing di Malaysia
 • Anda mestilah bukan warganegara di/anda menjalankan perniagaan dengan pelanggan dari negara yang disenaraikan di bawah senarai Sekatan AS 

Soalan Lazim

Soalan yang biasa ditanya

Adakah sah untuk melantik pengarah penama?

Ya, melantik pengarah penama adalah sah di bawah undang-undang Malaysia, tetapi kami mengesyorkan agar anda juga menandatangani perjanjian dengan pengarah penama anda untuk melindungi kepentingan dan hak masing-masing.

Apakah kuasa dan peranan pengarah penama?

Pengarah penama biasanya dilantik hanya untuk memenuhi keperluan pematuhan berkanun. Kuasanya terhad kerana beliau tidak dibenarkan menjalankan urusan kewangan atau operasi harian perniagaan anda, menjadi penandatangan bank, menandatangani sebarang invois, kontrak atau dokumen undang-undang bagi pihak perniagaan anda

Apakah liabiliti pengarah penama?

Semua pengarah bertanggungjawab di sisi undang-undang dan bertanggungjawab untuk pematuhan undang-undang, termasuk pengarah penama. Sekiranya pengarah asing tidak dapat dihubungi, pengarah penama akan bertanggungjawab. Oleh sebab itu, pengarah penama kami menanggung risiko berpotensi tinggi dan dia akan memerlukan deposit untuk melindungi kepentingan dan liabilitinya.

Bolehkah saya menamatkan penama pengarah pada bila-bila masa?

Ya, anda boleh menamatkan perkhidmatan pengarah penama kami pada bila-bila masa dengan memberikan kami butiran mengenai pengarah residen tempatan gantian. Kami akan menyediakan kertas kerja yang diperlukan, memfailkan perubahan dengan pihak berkuasa dan segera mengembalikan wang deposit keselamatan kepada anda..

Inginkan pengarah untuk bagus

Isi maklumat anda, kami akan hubungi anda

  Apa khabar? Siapakah nama anda?


  Nombor telefon?


  E-mel


  Bagaimanakah kami dapat membantu anda? Kami sedia menempuh cabaran bersama anda!

  By submitting this form, you confirm that you have read, agreed and consent to the collection and processing of all personal data you have provided in accordance with MISHU Privacy Policy and the data you have provided is accurate and correct.

  MISHU serves client from all over the world